Evo kako da saznate koji su putevi prohodni

Izvor: Mondo, 28.Feb.2018, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako da saznate koji su putevi prohodni

Pogledajte interaktivnu mapu prohodnosti puteva Auto-moto saveza Srbije.

Foto: Auto-moto savez Srbije/screenshot

Zbog snežnih padavina, veliki broj puteva u Srbiji je zatvoren za saobraćaj za određene tipove vozila.

Najbrži način da saznate da li je određeni putni pravac prohodan, posetite sajt Auto-moto saveza Srbije gde možete videti interaktivnu mapu sa informacijama o stanju puteva.

U svakom trenutku možete da vidite na kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << deonicama je obustavljen saobraćaj, kako za teretna, tako i za putnička vozila, gde postoji opasnost od odrona, gde su crne tačke ili gde je posebno klizav kolovoz.

Posebno su naglašene deonice na kojima je potrebna zimska oprema, a ikonice sa slovom "i" pružaju informacije o određenim putnim pravcima. "Vruće tačke" u određenom trenutku su posebno obeležene ikonicom koja treperi.

Klikom tastera na mišu ili pritiskom prsta na ikonicu dobijaju se dodatne informacije.

Kada mapu koristite preko desktop internet pregledača, mapu pomerate mišem uz držanje levog ili desnog tastera, a zumirate držanjem "ctrl" tastera i pomeranjem točkića na mišu.

Preko telefona, zumiranje je standardno – međusobnim približavanjem ili udaljavanjem prstiju, dok je za pomeranje mape takođe potrebno koristiti dva prsta i paralelno ih pomerati.

Postoji i mod za prikaz mapa preko celog ekrana, njegova ikona se nalazi u gornjem desnom uglu mape.

Na ovoj stranici, ispod mape se nalazi i njena tekstualna "verzija". S obzirom da sadrži sve informacije sa same mape, veoma je obimna i prilično oduzima vremena kako bi se našao željeni putni pravac, pa vam savetujemo da se držite mape.

Primetili smo da se ponekad sajt AMSS-a teže učitava, pa slobodno osvežite stranicu jedanput ili dvaput kako bi vas se prikazala.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.