Evo ga seksi nemački električni automobil (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 30.Nov.2018, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo ga seksi nemački električni automobil (FOTO, VIDEO)

Treći Audijev električni model u varijanti kupe-kabriolet dolazi na ulice 2020.

Samo nekoliko dana nakon što se nemački ministar požalio šefovima Mercedesa, BMW-a i Audija da bi trebalo da predstave električni automobil koji je "barem upola seksi koliko Teslini modeli", Audi je predstavio "e-tron GT", doduše kao koncept.

U Teslinom komšiluku, na auto-salonu u Los Anđelesu predstavljena je kupe-limuzina, kao direktan odgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Teslinom modelu S.

Oblikom ovaj koncept svakako podseća na "A7 sportbek". Dugačak je 4,96 metara, širok 1,96 m, a visina vozila je 1,38 m. Međuosovinsko rastojanje od 2,9 metara garantuje dovoljno prostora za sva četiri putnika, kojima su na rasloganju udobna ali sportski profilisana sedišta.

Unutar će svakako dominirati digitalno okruženje, ali sudeći po slikama ono neće biti preterano napadno, već veoma lepo uklopljeno u enterijer. Kako proizvođač ističe dizajneri su koncept opremili veganskim materijalima. Sedišta su presvučena sofisticiranom veštačkom kožom, a za tapacirung je izabran mikrofiber. Uz to, određeni elementi, poput patosnica, izrađeni su od reciklirane plastike.

Mesta za prtljag ima i napred (100 litara) i pozadi (450 litara).

Na "nogama" su postavljeni 22-inčni točkovi sa gumama 285/30.

"E-tron GT" se bazira na platformi "poršea tajkan". Za brzinske performanse će biti zadužena dva elektromotora, ukupne snage 590 KS, koji će omogućavati da ovaj model stiže do "stotke" za oko 3,5 sekunde, a do 200 km/h za nešto više od 12 sekundi.

Maksimalna brzina će biti elektronski ograničena na 240 km/h, pre svega zbog uštede električne energije.

Prema zvaničnim informacijama, očekuje se da će autonomija ovog modela iznositi više od 400 kilometara, a da će dvadesetak minuta (pauza za kafu) na brzom punjaču biti dovoljno za oko 300 kilometara vožnje. Električni "audi" će moći da se puni i bežičnim putem.

Posebna pažnja je posvećena rekuperaciji energije, koja može povećati autonomiju vozila i do 30 odsto. Primenjena tehnologija uključuje oba motora i elektro-hidraulički kočioni sistem, posebno "kočenjem motora", odnosno kada usporavanjem bez korišćenja kočnice.

Serijska proizvodnja "e-trona GT" počeće 2020, u međuvremenu naredne godine će stići prva dva potpuno električna Audija - "e-tron" i "e-tron sportbek".



Izvor: YouTube/Audi

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.