Evo Morales stigao u Meksiko

Izvor: Beta, 12.Nov.2019, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo Morales stigao u Meksiko

Meksički vojni avion koji je prevezao sada bivšeg predsednika Bolivije Eva Moralesa, sleteo je večeras u Meksiku, preneli su tamošnji mediji.Avion je odmah po sletenju krenuo ka jednom hangaru medjunarodnog aerodroma Meksika gde je dočekao šef meksičke diplomatije Marselo Ebrard. Morales je u ponedeljak podneo ostavku nakon što ga je vojska pozvala da to uradi i posle višenedeljnih protesta izazvanih spornim rezultatima izbora. Morales je na vlast došao 2006. godine i prvi je Indijanac koji je postao šef države. Ugled je tada stekao jer je potekao iz običnog naroda i zato što se služio anti-imperijalističkom retorikom.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Morales u Meksiku, u Boliviji sukobi njegovih pristalica i protivnika

Izvor: Beta, 12.Nov.2019

Bivši predsednik Bolivije Evo Morales zahvalio je danas predsedniku Meksika Andresu Manuel Lopez Obradoru što mu je azilom spasao život, dok se njegove pristalice i protivnici i dalje sukobljavaju u La Pazu."Predsednik Meksika mi je spasao život. Boli me što ostavljam zemlju iz političkih razloga....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.