Evangelistički pastor bio član MS-13?

Izvor: B92, 28.Okt.2015, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evangelistički pastor bio član MS-13?

Policija u Salvadoru je uhapsila evangelističkog pastora, jer je navodno imao veze sa kriminalnom bandom i optužila ga za pripadnost terorističkoj organizaciji.

Tužilaštvo je saopštilo da je naredilo hapšenje Pedra Antonija Himenesa de Leona i 28 navodnih članova Mara Salvatruće - jedne od dve najveće bande koje deluju u istorijskoj cetralnoj oblasti grada.

Navodi se da su Himenes i drugi radili na uglovima ulica noseći biblije i iznuđivali novac, koristeći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crkvenu ponudu kao paravan za bandu.

Nepoznato je da li je Himenes ordinirao kao pastor, jer tužilastsvo nije identifikovalo njegovu crkvu, penosi AP.

Hrišćanska misija evangesitičke crkve, najveća salvadorska evangelistička crkva, saopštila je da nikad nije čula za Himenesa, kao ni za evangelističku protestantsku crkvu.

U toj zemji postoji najmanje 1.000 evangelističkih crkava, od kojih su većina mali objekti po naseljima.

Salvador je nedavno označio bande Mara Salvatruću i 18. ulicu kao terorističke organizacije.

Međusobni ratovi bandi, kao i ratovi sa vladom su podigli stopu ubistava u zemlji do nivoa građanskog rata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.