Evakuiše se ambasada Srbije u Iraku

Izvor: B92, 20.Jun.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuiše se ambasada Srbije u Iraku

Beograd -- Ambasada Srbije u Bagdadu biće privremeno evakuisana, zbog pogoršanja bezbednosne situacije u Iraku, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

"U toku su poslednje pripreme za privremenu evakuaciju državljana Srbije zaposlenih u Ambasadi u Bagdadu, koji će, zbog pogoršanja bezbednosne situacije, ovog vikenda krenuti iz iračke prestonice za Beograd", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ambasada Srbije u Iraku neće biti zatvorena, jer će lokalno osoblje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavljati najnužnije poslove i održavati kontakt sa iračkim institucijama.

Sunitski ekstremisti iz organizacije Islamska država Iraka i Levanta, pokrenuli su 9. juna opsežnu ofanzivu u zemlji, zauzevši velike delove četiri iračke provincije, i nalaze se na oko sto kilometara od Bagdada.

Predsednik šiitske vlade Nuri al Maliki pozvao je juče oficire rezerviste kako bi ojačao redove vojske suočene sa ofanzivom sunitskih ekstremista širom te zemlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evakuiše se ambasada Srbije u Iraku

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2014

Ambasada Srbije u Bagdadu biće privremeno evakuisana, zbog pogoršanja bezbednosne situacije u Iraku, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.