Evakuisani su: Sleteo još jedan aviona sa našim građanima iz Tel Aviva

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 18:14

Evakuisani su: Sleteo još jedan aviona sa našim građanima iz Tel Aviva

Avion Er Srbije koji je iz Tel Aviva evakuisao građane Severne Makedonije, Srbije i Crne Gore, sleteo je danas na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu.

On je sleteo u 17.08 časova.

Avion je iz Tel Aviva poleteo u 16.20, objavljeno je na sajtu beogradskog aerodroma.

U avionu Er Srbije ukupno su bila 133 putnika, u najvećem broju građana Severne Makedonije, kao i jedan broj državljana Srbije i Crne Gore. Avion je prethodno sleteo u Skoplje.

Dušan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vujović, otpravnik poslova Ambasade Srbije u Izraelu, izjavio je pre polaska aviona iz Tel Aviva da su ukrcani svi putnici.

"Želim vam sve najbolje i pozdravljam vas ispred ambasada Srbije i Severne Makedonije, konzulata Crne Gore i ambasade Albanije, od dragih kolega koji su sve organizovali. Prvo letite do Skoplja, posle do Beograda. Čuvajte se i nadam se da se vidimo u boljim vremenima. Svako dobro", rekao je Vujović, dok su putnici uzvikivali "Živela Srbija".

Pročitajte još:

Avionom su evakuisani putnici koje su druge avio-kompanije ostavile, bez mogućnosti da se vrate kući.

Troškove leta snosi Vlada Severne Makedonije.

Vujović je rekao da su na tom letu 43 naša državljanina.

"Od početka ratnog stanja u Izraelu Er Srbija je imala četiri redovna leta. Takođe, sa dva repatrijaciona leta. Sa prvim repatrijacionim i ovim sada više od 700 naših ljudi je prebačeno u Beograd. Er Srbija nastavlja da leti u ovim uslovima", rekao je on.

Ambasada Srbije je takođe od početka činila sve što je u njenoj moći, dodao je on i istakao da naše državljane informiše i nastavlja da radi sa svim državljanima koji žele da napuste Izrael ili koji žele da ostanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.