Evakuisani planinari koji su bili zaglavljeni u Nacionalnom parku Triglav

Izvor: B92, 20.Jul.2023, 15:12

Evakuisani planinari koji su bili zaglavljeni u Nacionalnom parku Triglav

Planinari, njih 120 koji su bili zaglavljeni u dolini Krma u Nacionalnom parku Triglav u Sloveniji, uspešno su evakuisani.

Oni su zbog nevremena, koje je u sredu po podne pogodilo Sloveniju, ostali zaglavljeni u dolini, gde su, zbog neprohodnih puteva noć proveli u Kovinarskoj kolibi, dok ih je Gorska služba spasavanja snabdela hranom i lekovima, prenosi 24UR.

Među zaglavljenim planinaroma bilo je 35 slepih i slabovidih osoba, kao i stranih državljana. Oni su u toku prepodneva kopnenim putem prebačeni u naseljena mesta, dok su dve osobe helikopterom prebačene u zdravstvenu ustanovu.

Zamenica gradonačelnika Kranjske Gore Klavdija Gomboč zahvalila je svim službama na "nesebičnoj i stručnoj pomoći".

"Ponosni smo na to što se nikom ništa nije desilo", rekla je ona i pozvala ljude da se klone zone vetrozaštitnog pojasa dok ne dođe do potpune sanacije, a kako bi se izbegle bilo kakve nezgode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.