Evakuisani meštani u Gornjoj Vranjskoj

Izvor: RTS, 23.Mar.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuisani meštani u Gornjoj Vranjskoj

U Gornjoj Vranjskoj kod Šapca, prethodne noći preventivno je evakuisano 30 osoba, 10 dece, i 20 odraslih meštana, koji se nalaze u seoskom Domu kulture gde su im obezbeđeni topli obroci i prenoćište. Kako je najavljeno, njih će posetiti nadležni iz Centra za socijalni rad i lekari. Voda se nije izlila i došla do kuća, ali su bedemi u ovom mestu na najkritičnijem delu ojačani džakovima sa peskom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ovo je najniži deo toka reke Dumače i kanala Zmajevac, i zbog visokog vodostaja, meštani su i prethodnih godina napuštani svoje kuće.

"Dva puta smo pretprošle godine bili poplavljeni, a ovo je 13 put, ja sam u sred centra i ja sam niži pola metra od asvalta", kaže Ratko Nikolić iz Gornje Vranjske.
"Toplo, imamo ranu, imamo vode, imamo sve, samo da dođemo našoj kući, ne možemo više", kaže
Slađana Mitrevsanja iz Gornje Vranjske.
Prema rečima nadležnih u Šapcu je od preksinoć palo više od 60 litara kiše po metru kvadratnom. Gradski štab proglasio vanrednu situaciju na slivovima Dumače, Dobrave i Cerskog obodnog kanala koji se na nekim mestima u starom Lipolistu izlio u oranice, zbog čega ekipe Srbija voda podižu nasip na kritičnim tačkama.
"Netačna je informacija da je zapušen neki kanal ovde na teritoriji, pogotovo Gornje Vranjske i da se zato voda izlila, kao što vidite, voda se nigde nije izlila, ali smo mi preventivno postavili đžakove, zato što su Romi koji žive uz ovaj vodotok inače zabrinuti", kaže Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.
Za sve građane u Gradskoj upravi otvoren je telefonski broj na koji mogu prijaviti eventualne probleme. Vodostaj Save je na koti od 442 centimetra, pet centimetara više u odnosu na jutros. Ovog meseca, reka je bila skoro i za metar viša.
rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šabac, vanredno oko manjih reka, Sava blago raste

Izvor: RTS, 24.Mar.2016, 10:02

Svi manji vodotoci u šabačkom kraju su u opadanju, i izlivanja nema. Na snazi je vanredna situacija na slivovima, Dobrave, Dumače i Cerskog obodnog kanala. . U Mrđenovcu u toku noći na najkritičnijem delu u dužini ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.