Evakuisane iz Vuhana šalju na OZLOGLAŠENO OSTRVO! Građani SKEPTIČNI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2020, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuisane iz Vuhana šalju na OZLOGLAŠENO OSTRVO! Građani SKEPTIČNI!

Odmah je pokrenuta polemika da li je ovo dobro rešenje.

Australija namerava da svoje državljane evakuisane iz kineskog grada Vuhana, žarišta koronavirusa, prebaci u karantin na Božićno ostrvo koje je 2.000 kilometara udaljeno od kopna.

Premijer Australije Skot Morison izjavio je da je planirano da 600 evakuisanih provede na Božićnom ostrvu dve nedelje.

Ova objava pokrenula je polemiku jer je to ostrvo poznato po nedavno otvorenom centru za migrante, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je bio na meti kritika zbog loših uslova.

U tom centru trenutno je smeštena samo jedna četvoročlana porodica sa Šri Lanke, a objekat može da primi više od 1.000 ljudi.

Državljani Australije, koji su više od nedelju dana zarobljeni u Vuhanu, među kojima ima dosta dece, pozivaju vladu da im pomogne da napuste taj grad.

Međutim, najava dvonedeljnog karantina na Božićnom ostrvu, za mnoge je bila razlog da ipak razmisle o tome da li da napuste Vuhan, Božićno ostrvo je bliže Indoneziji nego australijskom kopnu i da je uvek bilo na lošem glasu.

Od 2003. godine to je jedno od glavnih mesta na moru gde Australija zadržava azilante u uslovima koje su UN kritikovale.

Postavlja se i pitanje šta će biti sa porodicom iz Šri Lanke kada budu drugi stigli, kao i da li na ostrvu postoje odgovarajući medicinski objekti za evakuisane ljude.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.