Evakuacija kod Majamija zbog Irme, zakrčeni putevi

Izvor: B92, 07.Sep.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuacija kod Majamija zbog Irme, zakrčeni putevi

Majami -- Stanovnici šireg gradskog područja Majamija na Floridi dobili su naređenje da napuste svoje domove zbog uragana Irma.

Gradonačelnici naselja Majami-Dejd i Brovard izdali su naređenja za evakuaciju sa ostrvaca i iz nizije u kojoj živi šest miliona ljudi, gde meteorolozi predviđaju da će vetar u nedelju dostići brzinu od 290 kilometara na sat.

Guverner Floride Rik Skot je rekao da očekuje da će posle jučerašnje nestašice na benzinskim pumpama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas biti goriva.

Policijske patrole na auto-putevima ka severu Floride prate mnogobrojna privatna vozila kojima se stanovnici evakuišu s juga.

Policija je poslala i posebno opremljene svoje i vatrogasne snage da s puta uklanjaju pokvarene automobile ili one koji su stali jer više nemaju goriva, kako bi ostali mogli da prođu.

Dok policija kaže da koristi veb-kamere da bi bolje pratila stanje, taj sistem je danas prestao da radi zbog preopterećenja jer milioni pokušavaju da pre polaska, ili tokom putovanja vide šta ih očekuje na putu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evakuacija oblasti Majamija zbog uragana, zakrčeni putevi na Floridi

Izvor: Beta, 07.Sep.2017

Stanovnici šireg gradskog područja Majamija na Floridi, u SAD, danas su dobili naredjenje da napuste svoje domove jer uragan "Irma" potencijalno katastrofalne snage, ide ka Južnoj Floridi.Gradonačelnici naselja Majami-Dejd i Brovard izdali su naredjenja za evakuaciju sa ostrvaca i iz nizije u kojoj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.