Eutanazija u Holandiji: Doktor postupio u interesu pacijentkinje

Izvor: Danas, 11.Sep.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eutanazija u Holandiji: Doktor postupio u interesu pacijentkinje

Getty ImagesEutanazija je legalna u Holandiji od 2002. godine Holandski sud oslobodio je lekara optuženog da nije uspeo da potvrdi saglasnost pacijentkinje sa demencijom pre obavljanja eutanazije. Pacijentkinja, koji je imala 74 godine kada je 2016. preminula, izrazila je želju za eutanazijom, ali je naznačila da želi da odredi vreme kada će biti izvršena. Sudije […] Članak Eutanazija u Holandiji: Doktor postupio u interesu pacijentkinje se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Eutanazija u Holandiji: Doktor postupio u interesu pacijentkinje

Izvor: B92, 11.Sep.2019

Tužioci su tvrdili da je doktor "postupio sa najboljom namerom", ali da je prekršio holandski zakon o eutanaziji ne obezbedivši pristanak žene koja se možda predomislila...Holandski sud oslobodio je lekara optuženog da nije uspeo da potvrdi saglasnost pacijentkinje sa demencijom pre obavljanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.