Eto opet SVETSKIH POLICAJACA: Ameri traže utvrđivanje ogovornosti za dešavanja u Mjanmaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2017, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eto opet SVETSKIH POLICAJACA: Ameri traže utvrđivanje ogovornosti za dešavanja u Mjanmaru

Tilerson nije mogao da čeka, pa se oglasio i povodom dešavanja u ovoj južnoazijskoj državi

Sjedinjene Američke Države smatraju da je vojno rukovodstvo Mijanmara odgovorno za dešavanja u toj zemlji, rekao je danas američki državni sekretar Reks Tilerson.

Foto: Reuters

On je rekao da ako se ispostavi da su izveštaji o zločinima nad Rohinja muslimanima u Mjanmaru tačni onda odgovorni treba da odgovaraju.

- Mi smatramo da je vojno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rukovodstvo odgovorno za ono što se dešava. Ono što je najvažnije za nas jeste da svet ne može mirno da posmatra zločine koji su prijavljeni u toj oblasti - rekao je Tilerson.

Reks Tilerson

Foto: Profimedia


On nije obrazložio kako bi krivci mogli da odgovaraju, ali je rekao da će SAD sarađivati sa Ujedinjenim nacijama. Neki američki kongresmeni su pozvali Vašington da primene ciljane finansijske sankcije protiv vojnih zvaničnika umešanih u zločine, navodi AP.

Tilerson je zatražio da se obezbedi pristup za humanitarnu pomoć ugroženim građanima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.