Etno festival na Zekinom salašu još sutra

Izvor: Blic, 25.Jun.2011, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etno festival na Zekinom salašu još sutra

Zekin salaš u Krčedinu još sutra ugostiće sve koji žele da se dobro provedu, da popiju i pojedu, ali i da se upoznaju sa bogatstvom nematerijalnog kulutrnog nasleđa Srbije na etno festivalu.

Etno festival tradicionalne hrane i muzike ove godine održava se pod sloganom "Bogatstvo različitosti" i traje još danas. Na sedam hiljada kvadrata ovog paorskog domaćinstva publici će se predstaviti više od 300 učesnika, koji su predstavili običaje, rituale, narodnu radinost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stare zanate, tradicionalnu hranu i piće, folklor, narodne nošnje, etno suvenire, etno zvuk i druge oblike narodnog stvaralaštva.

Uz muziku tamburaša i nastupe folklornih društava, brojni gosti uživali su i juče u prirodi i opuštenoj atmosferi. Danas od 13 sati takođe nastupaju kulutrno umetnička društva, a izlagaći će nuditi domaće rakije, vina, sireve, med i druge proizvode.

Takođe, u okviru Etno festivala, do 10. jula u Galeriji "Guvno” u Kovačici biće otvorena izložba "Naivna umetnost Kovačice”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.