Etiopska TV: Nađene crne kutije srušenog aviona FOTO

Izvor: B92, 11.Mar.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etiopska TV: Nađene crne kutije srušenog aviona FOTO

Adis Abeba -- Etiopska nacionalna televizija objavila da su pronađene crne kutije "boinga 737 MAX", koji se srušio u nedelju ujutro svega šest minuta nakon poletanja.

"Uređaj sa tehničkim podacima leta i onaj koji registruje razgovore u pilotskoj kabini sa leta ET302 pronađeni su", saopštila je avio-kompanija na svom Tviter nalogu.

U avionu "Etipijan erlajnsa", na letu iz Adis Abebe ka Najrobiju bilo je 157 ljudi, 149 putnika i osam članova posade. Niko nije preživeo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a u avionu su bili putnici iz čak 33 države. Među njima i jedan državljanin Srbije, koji je imao i pasoš UN.

Do sada se ne zna tačan uzrok pada novog aviona, koji je u Etiopiju stigao u novembru 2018, ali je avio-kompanija "Etiopijan erlajns" jutros saopštila da je iz predostrožnosti doneta odluka da se svi avioni "boing 737 MAX" u toj zemlji prizemlje, do okončanja istrage.

Za sada je poznato jedino da je pilot, odmah po poletanju sa aerodroma u Adis Abebi počeo da prijavljuje da ima tehničke probleme, zbog čega je zatražio hitan povratak na aerodrom. Šest minuta od poletanja avion se srušio.

Crna kutija za kojom se tragalo od trenutka nesreće danas je našena, saopštila je državna TV koja je navela i da su stručnjaci uspeli da je osposobe, tako da se sada čekaju podaci iz nje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.