Etihad podržao Kup princa Pavla

Izvor: Danas, 06.Sep.2015, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad podržao Kup princa Pavla

Zobnatica - Na hipodromu u Zobnatici nedaleko od Bačke Topole održana je značajna manifestacija u konjičkom sportu, sa ukupno šest galopskih i dve kasačke trke, a glavna je Kup princa Pavla, trka galopera na 2.400 metara za koju se već upisano rekordnih 18 grla, a nagrada za pobedu iznosi 850.000 dinara. U Zobnatici, ergeli sa tradicijom dugom više od dva veka (osnovana 1779) i sa trenutno više od 100 konja u vlasništvu, upriličen je spektakularan događaj. Glavni sponzori su avio-kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Etihad i Er Srbija, a pomenut je i "Beograd na vodi". Inače, u okviru prostranog zemljišta koje su kupili Arapi nalazi se i AD Zobnatica, čiji je izvršni direktor Said al Suveidi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata veoma posvećen konjima.

- Drago nam je što možemo da objavimo naše prvo sportsko sponzorstvo u regionu, koje naglašava našu duboku posvećenost srpskom tržištu i odražava sjajne veze između UAE i Srbije - rekao je Peter Baumgartner, komercijalni direktor Etihad ervejza.

Konferenciji za novinare u Zobnatici kao specijalna gošća prisustvovala je princeza Jelisaveta Karađorđević, čiji je otac knez Pavle bio predsednik Beogradskog džokej kluba, čiji su čelnici, predsednik Slobodan Tešić i generalni sekretar Voja Ivanović, snažno podržali celu akciju. Inače, u zobnatičkoj umetničkoj galeriji je otvorena izložba sa crtežima i radovima princeze Karađorđević, a u blizini je i jedinstveni muzej konjarstva u Srbiji.

Kup princa Pavla na poseban način, i to posle jedne decenije, označava povratak konjičkog sporta u Zobnaticu, našu najuspešniju ergelu sa rekordnih 16 pobeda u najznačajnijoj trci na Beogradskom hipodromu - "derbiju". Organizatori najavljuju i sadržajan prateći program, a dolazak u Zobnaticu je već potvrdilo osam stranih ambasadora. Cene ulaznica su simboličnih 100 dinara, a mesta na tribinama ima za oko 3.000 gledalaca.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.