Etihad napušta Er Srbiju?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Dec.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etihad napušta Er Srbiju?

Aviokompanija Etihad ervejz kreće u preispitivanje strategije investiranja u evropske aviokompanije i traži izlaz iz prilično neugodne situacije u kojoj se kompanija iz Abu Dabija našla. Rezultat toga bi mogao biti odlazak Džejmsa Hogana s čelne funkcije kompanije, prenosi Rojters, ali i izlazak Etihada iz posla sa Er Srbijom!

Podsetimo, Etihad se na tržištu probijao kupujući udele u vlasništvu evropskih aviokompanija, ne bi li tako poboljšali svoje prisustvo u Evropi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Po tom sistemu je Etihad kupio po 49 odsto u Er Srbiji i Alitaliji, te po 29 odsto u Er Berlinu i švajcarskom Darvinu. Pored toga vlasnici su i 40 odsto Er Sejšela i po 24 odsto indijskog Džet ervejza i Virdžin Australije.

Međutim, kompletna strategija Etihada je propala u Alitaliji i Er Berlinu, koji gomilaju gubitke. S druge strane, Er Srbija je dve godine zaredom u plusu. Stoga, Etihad je prošle nedelje najavio veliki broj otkaza radnicima. Veruje se da bi Hogan mogao da napusti kompaniju do proleća, piše nemački "Handelsbalt" pozivajući se na izvore u Etihadu koji tvrde da će se Etihad neminovno povući iz Evrope.

Kad je reč o Srbiji, Etihad i Vlada Srbije imaju zaključen petogodišnji ugovor o investicijama i upravljanju kompanijom, iz 2013. godine. Džejms Hogan je nedavno izjavio da će se ugovor produžiti, ali je sada sve pod znakom pitanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.