Esper: SAD traže od Iraka da im odobri da dopreme Patriot

Izvor: B92, 30.Jan.2020, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Esper: SAD traže od Iraka da im odobri da dopreme "Patriot"

Sjedinjene Američke Države pokušavaju da obezbede dozvolu od Iraka da prebace odbrambeni sistem Patriot u Irak.

To pokušavaju zbog bolje obrane američkih snaga nakon iranskog raketnog napada 8. januara, u kojem je ranjeno 50 američkih vojnika, izjavio je danas američki ministar obrane Mark Esper.

SAD nisu imale odbrambeni sistem Patriot u vazduhoplovnoj bazi al-Asad u Iraku, koju je pogodilo najmanje 11 iranskih raketa, preneo je Rojters.

Očekivalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da će Teheran izvršiti odmazdu nad SAD zbog ubistva iranskog generala Kasima Sulejmanija, ali se verovalo da će verovatnije pogoditi američke položaje u nekoj drugoj zemlji gde Teheran ima uticajne saveznike, a ne u Iraku, navela je agencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.