Esper: Iran krši zakone međunarodnog poretka, SAD ih brani

Izvor: B92, 16.Sep.2019, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Esper: Iran krši zakone međunarodnog poretka, SAD ih brani

Vašington -- Američki ministar odbrane Mark Esper izjavio je danas da su nedavni napadi na saudijska naftna postrojenja, za koje SAD optužuju Iran, "bez presedana".

Pored toga, on je istakao da SAD sa saveznicima rade na odbrani međunarodnog poretka zasnovanog na zakonima koje Teheran "potkopava".

Esper je na Tviteru napisao da je u Beloj kući održan sastanak na kojem su predstavnici Ministarstva odbrane i drugi zvaničnici obavestili predsednika Donalda Trampa o situaciji.

Kako prenosi Rojters, Esper je dodao da je tokom vikenda razgovarao sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom i iračkim ministrom odbrane Kaledom al Obaidijem.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pens: Spremni smo da branimo svoje interese na Bliskom istoku

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Sep.2019, 18:55

VAŠINGTON - Američki potpredsjednik Majk Pens izjavio je danas da SAD razmatraju dokaze koji sugerišu da je Iran odgovoran za napade na saudijska naftna postrojenja i da je Vašington spreman da brani svoje i interese saveznika na Bliskom istoku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.