Esmark stil grupa mogući partner Železare

Izvor: RTS, 07.Jun.2014, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Esmark stil grupa" mogući partner Železare

Železara Smederevo mogla bi uskoro da dobije strateškog partnera i oživi proizvodnju, s obzirom na zainteresovanost američke kompanije "Esmark stil grupe", ali će o tome konačnu reč dati Vlada Srbije.

Izvršni direktor Železare Smederevo zadužen za finansije Bojan Bojković je rekao Tanjugu da postoji interesovanje američke "Esmark stil grupe" i da njeni predstavnici u železari već prikupljaju podatke o fabrici.

Bojković je kazao da će sve zavisiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od Vlade Srbije, koja će odlučivati i voditi pregovore o tome da li će eventualno doći do prodaje ili zakupa.

"Esmark stil grupa" je ćerka firma američke "Esmark" korporacije iz Čikaga.

Pojedini beogradski mediji su ranije pisali da je "Esmark stil grupa" najozbiljniji partner Železare Smederevo i da će model saradnje sa državom kao vlasnikom biti poznat do kraja meseca.

Delegaciju američke kompanije u Železari, kako navode, predvodi Mark Veland, koji je bio jedan od prvih izvršnih direktora za proizvodnju "Ju Es stila Srbija", dok je na čelu te kompanije u Smederevu bio Tomas Keli.

Takođe, prema tim nezvaničnim informacijama, za preuzimanje smederevske železare zainteresovanost su pokazali i britansko-austrijski fond Vestvud i ruski "Ural vagon zavod".

Vlada Srbije je 8. maja obrazovala radnu grupu za vođenje razgovora sa potencijalnim strateškim partnerima za Železaru Smederevo.

Zadatak Radne grupe je da obavi potrebne razgovore sa svim potencijalnim strateškim partnerima za ulaganje u železaru i o tome da obavesti vladu, a predsednik radne grupe je ministar privrede Dušan Vujović.

Članovi radne grupe su i šef kabineta predsednika vlade Ivica Kojić, Bojković, pomoćnik ministra finansija Nenad Mijailović i šef kabineta ministra finansija Boris Dragović.

Smederevska Železara je pod imenom Sartid prodata u martu 2003. američkom Ju-Es stilu za 23 miliona dolara i do početka 2012. je bila veliki izvoznik i obuhvatala do 13 odsto ukupnog izvoza Srbije.

Vlada Srbije je u januaru 2012. godine otkupila Železaru Smederevo od američkog Ju-Es-Stila za jedan dolar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Esmark stil grupa" mogući partner "Železare"

Izvor: RTS, 07.Jun.2014

"Železara Smederevo" mogla bi uskoro da dobije strateškog partnera i oživi proizvodnju, s obzirom na zainteresovanost američke kompanije "Esmark stil grupe". Konačnu reč o tome daće Vlada Srbije...Izvršni direktor "Železare Smederevo" zadužen za finansije Bojan Bojković je rekao Tanjugu da...

Nastavak na RTS...

"Esmark stil grupa" novi partner Železare?

Izvor: Mondo, 08.Jun.2014, 16:42

Železara Smederevo mogla bi uskoro da dobije strateškog partnera i oživi proizvodnju, s obzirom na zainteresovanost..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.