Eskalacija sukoba: Novi raketni napadi Etiopije ka Asmari

Izvor: B92, 15.Nov.2020, 00:09

Eskalacija sukoba: Novi raketni napadi Etiopije ka Asmari

Adis Abeba -- Nejmanje tri rakete ispaljene su večeras sa teritorije Etiopije prema prestonici Eritreje Asmari, rekli su diplomatski izvori za Rojters.

Britanska agencija navodi da su joj diplomatski izvori rekli da su najmanje dve rakete pogodile aerodrom u Asmari.

Rojters dodaje da zbog prekida komunikacionih sistema u pobunjenoj etiopskoj državi Tigraj i u Eritreji nije mogao da potvrdi informacije o ispaljenim projektilima.

U toku je, kako dodaje Rojters, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veća eskalacija 11-dnevnih sukoba etiopskih federalnih trupa sa lokalnim snagama pobunjene države Tigraj.

Vlada pobunjene etiopske države Tigraj saopštila je ranije danas da su njene snage raketirale dva etiopska vojna cilja u znak odmazde za nedavne vazdušne udare federalnih snaga po ciljevima na severu.

Raketa je pogodila aerodrom u Gondaru u susednoj državi Amhara, ali je promašila aerodrom u Bahir Daru, saopštila je vlada Tigraja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Raketni napad na prestonicu Eritreje, eskalacija sukoba sa Etiopijom

Izvor: Radio 021, 15.Nov.2020

Najmanje tri rakete ispaljene su sinoć sa teritorije Etiopije prema prestonici Eritreje Asmari, rekli su diplomatski izvori za Rojters...Britanska agencija navodi da su joj diplomatski izvori rekli da su najmanje dve rakete pogodile aerodrom u Asmari...Rojters dodaje da zbog prekida komunikacionih sistema...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.