Ešdaun: BiH je krenula unazad

Izvor: B92, 18.Mar.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešdaun: BiH je krenula unazad

Sarajevo -- Prvih 10 godina nakon rata BiH je predvodila aktivnosti u evrointegracijama u regionu, ali tokom poslednje decenije krenula je unazad, ocenio Pedi Ešdaun.

"To je opasan put, BiH je danas daleko od ciljeva za 2014. godinu. Politika međunarodne zajednice danas je politika neangažmana i očekivanja da će vreme učiniti svoje. Međutim, jasno je da neće i sadašnji pristup međunarodne zajednice ne funkcioniše", kazao je nekadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun u Sarajevu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je ocenio da nedavni nemiri koji su izbili širom Federacije BiH, treba da budu poziv i za međunarodnu zajednicu i za domaće političare.

"Demonstracije nisu zavera i nisu etnički zasnovane, već predstavljaju vrisak bola i ljutnje zbog načina vladavine. Njihova je poruka jasna - pozabavite se našim problemima i povedite nas u bolju budućnost", kazao je on.

Kako smatra, političari u BiH na prvo mesto treba da stave politiku utemeljenu na vladavini prava, umesto politike razdvajanja, treba da prestanu s trošenjem novca i usmere ga na izgradnju sigurne budućnosti.

Ešdaun je rekao i da "neki političari u BiH igraju na kartu Moskve ili još opasniju kartu slovenstva".

Nadaju se da će, kako je rekao, nelegalni referendum na Krimu omogućiti sličan referendum u BiH, a s druge strane Rusija ne radi ništa da to obeshrabri, prenela je agencija Fena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ešdaun: BiH krenula unazad, to je opasan put

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Mar.2014

SARAJEVO- Prvih deset godina nakon rata BiH je predvodila aktivnosti na putu ka evropskim integracijama u regionu, ali tokom posljednje decenije krenula je unazad, kaže nekadašnji visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.