Erdoganov čovek otkriva: Evo ko je odgovoran za eksploziju bolnice u Gazi

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2023, 19:37

Erdoganov čovek otkriva: Evo ko je odgovoran za eksploziju bolnice u Gazi

Hamas je ranije okrivio Izrael za jučerašnju eksploziju u bolnici, kada je poginulo gotovo 500 ljudi.

Raketu na bolnicu Al Ahli u Pojasu Gaze ispalio je Izrael, tvrdi danas poslanik u turskom parlamentu i član vladajuće Partije pravde i razvoja, Omer Čelik.

Le porte-parole du parti de la Justice et du Développement (Parti AK), Omer Celik, a condamné les bombardements israéliens de l'hôpital Baptiste Al Ahli à Gaza, qualifiant celles-ci >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << “d’une des plus grandes atrocités de l’histoire de l’humanité”https://t.co/CmD0KSYl0F

— TRT Afrika Français (@trtafrikaFR) October 18, 2023

- Svi stručnjaci nedvosmisleno navode da je ovu raketu Izrael ispalio na bolnicu. Ovi napadi doveli su do nehumanih žrtava, a niko se na to nije obazirao. Međunarodne organizacije samo posmatraju kako milioni ljudi tokom nekoliko dana trpe ta bombardovanja na malecnoj teritoriji Gaze - rekao je Čelik, a prenosi RIA.

On je istakao da oni koji ćute o napadima "biće upamćeni kao saučesnici u tim događajima, sve dok se Izrael bude pozivao na svoje pravo na samoodbranu".

Hamas je ranije okrivio Izrael za jučerašnju eksploziju u bolnici, kada je poginulo gotovo 500 ljudi.

Izrael tvrdi da je eksploziju u bolnici prouzrokovalo neuspelo lansiranje rakete palestinskog Islamskog džihada, druge militantne grupe u Pojasu Gaze, koja je to demantovala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.