Erdogan vraća nagradu zbog komentara o Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan vraća nagradu zbog komentara o Gazi

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan vratiće nagradu koju mu je 2004. dodelio Američko-jevrejski kongres pošto mu je zatraženo da je vrati zbog njegovih komentara o sukobu između Izraela i Palestinaca u Gazi.

Ambasador Turske u SAD pisao je predsedniku Američko-jevrejskog kongresa Džeku Rouzenu o tome kako je Erdogan rekao da "će mu biti drago da vrati nagradu" zbog izraelskih postupaka u Gazi i "razočaravajućeg stava" Američko-jevrejskog kongresa.

Pismo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napisao 27. jula, a danas je objavljeno.

Rouzen je prošle nedelje rekao da je Erdogan "možda najzajedljiviji antiizraelski lider u svetu", navodi AP.

On je kazao da je Erdogan dobio nagradu Profil hrabrosti zbog zalaganja za mirno rešenje sukoba na Bliskom istoku i njegovu privrženost zaštiti Jevreja u Turskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan vraća nagradu zbog Gaze

Izvor: B92, 29.Jul.2014

Ankara -- Turski premijer Redžep Tajip Erdogan vratiće nagradu koju mu je 2004. dodelio Američko-jevrejski kongres...Erdoganu je zatraženo da vrati nagradu zbog komentara o sukobu između Izraela i Palestinaca u Gazi...Ambasador Turske u SAD pisao je predsedniku Američko-jevrejskog kongresa Džeku...

Nastavak na B92...

Erdogan će vratiti nagradu Američkog jevrejskog kongresa

Izvor: Blic, 30.Jul.2014, 01:37

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan vratiće nagradu koju mu je 2004. dodelio Američki jevrejski kongres, koji ga je optužio za "opasnu retoriku" protiv Izraela, prenosi britanski BBC. ..Američki jevrejski kongres, sa sedištem u Njujorku, saopštio je prošle sedmice da Erdogan "podstiče turski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.