Erdogan pozvao na hitan prekid protesta

Izvor: Politika, 07.Jun.2013, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan pozvao na hitan prekid protesta

ANKARA –Turski premijer Redžep Tajip Erdogan pozvao je noćas na hitan prekid masovnih antivladinih protesta u Turskoj i poručio pristalicama da „idu kući” pošto su organizovali grandiozni doček premijeru po povraku sa turneje po zemljama Magreba.

„Pozivam na hitni prekid demonstracija koje su izgubile svoje demokratski kredibilitet i pretvorile se u vandalizam”, rekao je Erdogan u prvom javnom obraćanju, prenela je agencija AFP.

Erdogan je pozvao Turke da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << distanciraju od bezakonitih protesta i izneo optužbe zbog preterane upotrebe policijske sile u proteklih sedam dana najavljujući pokretanje istrage, dodaje Rojters.

Obraćajući se hiljadama njegovih pristalica na istanbulskom aerodromu po povratku sa četvorodnevne turneje po zemljama Magreda, Erdogan rekao je da su demonstranti opljačkali prodavnice i oštetili preduzeća i pozvao svoje pristalice da ne budu uvučeni u nasilje.

„Stojimo jaki, ali nikada nismo bili tvrdoglavi. Zajedno smo, mi smo ujedinjeni, mi smo braća”, poručio je Erdogan svojim pristalicama, koji su blokirali puteve ka aerodromu i čekajući satima da im se oko 2:00 sata noćas obrati Erdogan.

Ranije juče, na desetine hiljada gnevnih antivladinih demonstranata u protestima koji su odneli i treću žrtvu, već sedmi dan širom Turske pozivaju su na ostavku premijera podstaknut ljutnjom protiv onoga kako demonstranti navode, rastućeg autoritarizma Erdogana, dodaje AP.

Tanjug

objavljeno: 07.06.2013

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Kontramiting Erdogana: Turski premijer pozvao na hitan prekid protesta

Izvor: Blic, 07.Jun.2013

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan pozvao je noćas na hitan prekid masovnih antivladinih protesta u Turskoj i poručio pristalicama da "idu kući" pošto su organizovali grandiozni doček premijeru po povraku sa turneje po zemljama Magreba...- Pozivam na hitni prekid demonstracija koje su izgubile...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.