Izvor: Southeast European Times, 30.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan kaže da EU primenjuje dvostruke standarde u odnosima sa Turskom

30/05/2008

ANKARA, Turska -- Premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je u četvrtak (29. maja) da EU primenjuje "dvostruke standarde" u svojim razgovorima sa Turskom o članstvu. "Unija traži od Turske da radi stvari koje nikada nisu bile iznete pred druge zemlje kandidate ili članove, i vidimo da se Turskoj nameću dvostruki standardi", izjavio je Erdogan na konferenciji za novinare povodom otvaranja 19. generalnog sastanka Centra Evropske fondacije u Istanbulu. Erdogan je istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << ponovio rešenost Albanije da se pridruži Uniji.

U međuvremenu, turska vojska saopštila je u četvrtak da su izvedeni novi vazdušni napadi na, kako se sumnja, 16 baza terorističke Kurdistanske radničke partije (PKK) u severnom Iraku. Vojska kaže da je bila precizna u nastojanjima da izbegne civilne oblasti. (novinska agencija Anadolu, Zaman - 30/05/08; Rojters, Milijet, Hurijet, AFP, Sinhua - 29/05/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.