Erdogan kandidat za izbore?

Izvor: B92, 24.Jun.2014, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan kandidat za izbore?

Ankara -- Turska vladajuća Partija pravde i razvoja objaviće ime kandidata za predsedničke izbore na sastanku 1. jula, a očekuje se da će to biti premijer Erdogan.

Erdogan, koj više od decenije dominira turskom političkom scenom, nije krio ambicije da se ponovo bori za mesto šefa države. Ipak, tu nameru mora i zvanično da objavi.

Dve najveće opozicione stranke u Turskoj najavile su nedavno da će za zajedničkog kandidata na izborima, 10. avgusta, predložiti bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šefa Organizacije za islamsku saradnju (OIC) Ekmeledina Ihsanoglu.

Ihsanoglu će biti kandidat opozicione sekularne Republikanske narodne partije i desničarske Partije nacionalističkog pokreta.

Predstojeći izbori će biti prvi na kojim će se turski predsednik direktno birati. Ranije je to radio parlament.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.