Er Srbija od sutra ponovo leti za Tel Aviv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2014, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija od sutra ponovo leti za Tel Aviv

Nacionalna aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je danas da od subote, 26. jula, ponovo uspostavlja redovne letove ka međunarodnom aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu.

"Odluka Er Srbije doneta je nakon bezbednosne procene kao i na osnovu preporuka Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) i američke Savezne uprave za vazduhoplovstvo (FAA).

Er Srbija će nastaviti da prati razvoj situacije pri čemu će bezbednost putnika i posade uvek predstavljati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prioritet", navedeno je u saopštenju Er Srbije.

Kompanija Er Srbija je u sredu, 23. jula, donela odluku da suspenduje sve letove ka Tel Avivu, radi bezbednosti putnika i posade, a kasnije istog dana je tu suspenziju produžila na još 48 sati.

Posle vesti o raketi koja je u utorak, 22. jula pala blizu aerodroma u Tel Avivu, EASA je preporučila evropskim avio-kompanijama da obustave letove za i iz Tel Aviva, pošto je to samostalno već učinilo više evropskih kompanija.

Američka Federalna uprava za avijaciju zabranila je svim kompanijama iz SAD da lete za i iz Izraela na najmanje jedan dan zbog raketnog udara blizu aerodroma u Tel Avivu, a letove za Izrael suspendovale su i vodeće vazduhoplovne kompanije iz Nemačke, Francuske i Holandije, Kanade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Er Srbija od danas ponovo leti za Tel Aviv

Izvor: Studio B, 26.Jul.2014, 10:27

Nacionalna avio-kompanija Er Srbija (Air Serbia) od danas ponovo uspostavlja redovne letove ka međunarodnom aerodromu "Ben Gurion" u Tel Avivu..."Odluka Er Srbije doneta je nakon bezbednosne procene, kao i na osnovu preporuka Evropske agencije za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) i američke...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.