Er Srbija dodaje dva aviona u flotu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2019, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija dodaje dva aviona u flotu

Er Srbija planira da poveća svoju flotu za još dva aviona u 2020. godini, tako da će se ukupni kapacitet kompanije uvećati za 12 odsto tokom prvog kvartala 2021.

Generalni direktor Er Srbije za komercijalu i strategiju Jirži Marek nije rekao koji će tačno tip aviona biti dodat u flotu srpske avio-kompanije naredne godine.

Marek je dodao da je Er Srbija prošla put "od postojane evolucije, do skoro revolucije", napomenuvši kako je ova kompanija jedan od najbrže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rastućih prevoznika na jugoistoku Evrope, piše Exyuaviation.

Avio-kompaniji će trebati dodatni avioni i za nove rute planirane za 2020. sa tri aerodroma u zemlji, a ove godine Er Srbija je dodala deveti erbas A319 i tokom letnjih meseci zakupila bombardijer CRJ900, preneo je u četvrtak B92.

Er Srbija takode planira da poveća i broj čarter letova u narednoj godini.

Osim nedavno najavljenih letova za Maroko, koji bi trebalo da počnu krajem marta, prvi put će biti upotrebljen širokotrupni "erbas A330", i to za čarter letove.

Avio-kompanija će taj avion sa 254 sedišta, koji leti na redovnoj liniji za Njujork, koristiti na čarter letovima za Palermo sredinom februara, kao i za Đenovu sredinom marta.

Er Srbija je u 2018. godini imala 958 čarter letova i prevezla 223.000 putnika, a u ovoj godini broj čarter letova je prešao 1.000.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.