Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2016, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epska avantura "Warcraft: Početak" stiže u junu

Film "Warcraft: Početak" ovog ljeta stiže u kino-dvorane širom planete i predstaviće epsku avanturu zasnovanu na svjetskom fenomenu i popularnoj video-igri "Warcraft".

U filmu će biti prikazano mirno carstvo Azerota, koje stoji na ivici rata kad se njihova civilizacija suoči s neustrašivom rasom osvajača - Ork ratnika, koji bježe iz svog doma koji je na rubu propasti i žele da kolonizuju drugi svijet. Kada se portal otvori da spoji ova dva svijeta, jedna vojska se suočava >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << s uništenjem, a druga s nestankom. S ove dvije zaraćene strane, dva heroja će krenuti jedan na drugog, a to će odrediti sudbinu njihovih porodica, njihovog naroda i njihovog doma.

Tako počinje ova spektakularna saga o moći i žrtvovanju u kojoj rat ima mnogo lica i gdje se svako bori za nešto.

Video-igra po kojoj je novi film i nastao trenutno broji milione igrača širom svijeta i jedan je od najunosnijih projekata kompanije "Blizzard".

Ideja o snimanju filma o junacima ove video-igrice je prvi put predstavljena u maju 2006. godine i trebalo je da nosi naziv "Warcraft - Era ljudi i Orka", međutim, tvorci su brzo odustali jer su se plašili da će scenariom film previše podsjećati na ostvarenje "Gospodar prstenova". Nakon toga kompanija "Blizzard" je imala poteškoće s pronalaskom režisera zbog bojazni da bi loš film mogao da uništi reputaciju video-igre koja broji milione poštovalaca.

Sem Raimi je konačno preuzeo režisersku palicu početkom 2013. godine, međutim vrlo brzo je na njegovo mjesto došao sadašnji režiser Dankan Džons. Prvi koncept trejler ovog filma je predstavljen na "Comi-Con" sajmu u San Dijegu 2013, a prva klapa je pala već u januaru 2014. godine u Vankuveru. Premijera ovog ostvarenja je prvo najavljena za decembar prošle godine, međutim zbog premijere filma "Ratovi zvijezda: Sila se budi" ona je odgođena za jun ove godine, kada će biti izvedena u kino-dvoranama širom svijeta.

Režiju filma potpisuje Dankan Džons, dok se u glavnim ulogama nalaze Travis Fimel, Paula Paton, Ben Foster i Dominik Kuper.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.