Episkopski savet SPC u Crnoj Gori: Država demonstrira golu silu, podstičući građanske sukobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2020, 15:46

Episkopski savet SPC u Crnoj Gori: Država demonstrira golu silu, podstičući građanske sukobe

Episkopski savet SPC u Crnoj Gori: Država demonstrira golu silu, podstičući građanske sukobe

"Zapanjeni ovakvim postupkom Uprave policije tražimo da se privedeni sveštenici na čelu sa vladikom momentalno puste na slobodu. Jasno je svima da se njihovim zadržavanjem stvara atmosfera progona i da država demonstrira golu silu, podstičući građanske sukobe, narušavajući dostojanstvo slobodnog građanina i verujućeg čoveka", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Episkopski savet kaže da u ovom trenutku, kao i sav narod, nemaju druge misli ni želje, nego da svi pritvoreni budu na slobodi.

Samo tako će, ističu, biti moguće život ljudi i vernog naroda vratiti u normalne tokove i uspostaviti dijalog sa vlašću.

Episkopski savet je pozvao sav verujući narod da se zbog ovakvog vandalskog čina državne vlasti - pomole Bogu.

"Saborno, za umnoženje ljubavi, za pomirenje i očuvanje mira među braćom, za iscelenje od svih virusa, posebno od ovog virusa bogomržnje i bratomržnje, kao i za puštanje na slobodu nepravedno pritvorenih. Biće to ujedno naša saborna molitva Gospodu za okončanje epidemije korona virusa kao i virusa bezakonja i nepravde", poručeno je u saopštenju.

Poslanici DF odustali od blokade svih puteva Crne Gore, Mandić: Žao mi je što danas moramo poslušati mitropolita Amfilohija

Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta, Andrija Mandić, kazao je danas u Skupštini da su planirali da pozovu sve pravoslavne vernike da izađu na ulice i blokiraju sve puteve dok se na slobodu ne puste episkop budimljansko-nikšički Joanikije i sedam sveštenika, ali su, ipak, odustali na poziv mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i Episkopskog saveta SPC.

"Mi smo nakon sednice poslaničkog kluba, promenili našu prethodnu odluku da pozovemo sve pravoslavne vernike, da blokiraju Crnu Goru dok ne budu oslobođeni sveštenici. Mi smo dobili poziv od mitropolita Amfilohija i Episkopskog saveta da se sve političke partije uzdrže od bilo kakvih partijskih i političkih zloupotreba crkve. To što smo mi hrabri i spremni da poturimo glavu, da rizikujemo da nas krivično progone i da nas hapse, ne znači da ćemo dozvoliti da manipulišu nama i da nas nazivaju sebičnima", rekao je Mandić, preneo je portal RTCG.

Rekao je i da mu je žao što danas mora da posluša mitropolita Amfilohija zajedno sa svim poslanicima DF-a, jer, kako je rekao, zna da bi noćas Crna Gora bila blokirana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Episkopski savet SPC u Crnoj Gori: Pustite epsikopa Joanikija, crkva je žrtva!

Izvor: Večernje novosti, 13.Maj.2020

Zapanjeni postupkom Uprave policije tražimo da se privedeni sveštenici na čelu sa vladikom Joanikijem momentalno puste na slobodu Zapanjeni postupkom Uprave policije tražimo da se privedeni sveštenici na čelu sa vladikom Joanikijem momentalno puste na slobodu. Jasno je svima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.