Episkopski savet SPC: Nismo dogovarali zabranu litija, ali ćemo ispoštovati mere

Izvor: Danas, 27.Jun.2020, 11:57

Episkopski savet SPC: Nismo dogovarali zabranu litija, ali ćemo ispoštovati mere

Srpska pravoslavna crkva (SPC) će se pridržavati odluke Nacionalnog kordinacionog tela za zarazne bolesti o zabrani verskih skupova na otvorenim javnim mestima, iako su, kako navode, "očigledno selektivne i diskriminatorne".

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

MITROPOLIT AMFILOHIJE PORUČIO Prihvatili smo mere NKT oko litija iz brige o zdravlju narodu, nismo se dogovarali sa njim

Izvor: Kurir, 28.Jun.2020, 08:25

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je prihvaćena odluka Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT) da se ne organizuju litije, ali i da će biti nastavljene službe i molebni za oslobađanje od, kako je rekao, bezakonja koje je zavladalo u Crnoj Gori.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.