Epilog zavere u Jordanu; pobunjeni princ traži kraljevski oprost

Izvor: B92, 08.Mar.2022, 21:01

Epilog zavere u Jordanu; pobunjeni princ traži kraljevski oprost

Kraljevski sud u Jordanu saopštio je da se princ Hamza, polubrat jordanskog kralja Abdulaha Drugog izvinio zbog svoje uloge u prošlogodišnjem slučaju zavere.

Takođe je saopšteno i da traži oprost od kralja.

Princ Hamza je optužen za umešanost u zaveru za destabilizaciju kraljevstva i zbog toga mu je u aprilu prošle godine određen kućni pritvor, prenosi Rojters.

Hamza je tada u video izjavi negirao optužbe, rekavši da je kažnjen zbog istupanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv korupcije među državnim zvaničnicima, ali je kralj Abdulah optužio svog polubrata za pobunu rekavši da će se spor rešavati unutar porodice i da Hamza ostaje u svojoj palati i pod kraljevom zaštitom.

Sud državne bezbednosti osudio je na po 15 godina zatvora dvojicu bivših visokih jordanskih zvaničnika umešanih u navodnu zaveru i pobunu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Princ Hamza traži oproštaj od kralja Abdulaha

Izvor: Blic, 09.Mar.2022, 01:35

Kraljevski sud u Jordanu saopštio je u utorak da se princ Hamza, polubrat jordanskog kralja Abdulaha Drugog izvinio zbog svoje uloge u prošlogodišnjem slučaju zavere u državnom vrhu i da traži oprost od kralja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.