Epilog velike ekološke katastrofe: Sud odredio hapšenje glavnog inženjera i direktora termoelektrane

Izvor: B92, 11.Jun.2020, 17:32

Epilog velike ekološke katastrofe: Sud odredio hapšenje glavnog inženjera i direktora termoelektrane

Sud u Norilsku, na severu Rusije, naredio je hapšenje Alekseja Stepanova, glavnog inženjera u Termoelektrani 3, zbog izlivanja 21.000 kubnih metara nafte.

To je saopštila služba za odnose s javnošću Regionalnog suda u Krasnojarsku, prenosi TAS.

Stepanova, njegovog zamenika Jurija Kuznjecova i direktora termoelektrane Pavela Smirnova sud tereti za izlivanje nafte u Norilsku.

Oni se sumnjiče za kršenje pravila o zaštiti životne sredine sa ozbiljnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posledicama.

Smirnovu je određen pritvor do 31. jula, Kuznjecov nije priveden, a Stepanov je osumnjičen i za izlivanje nafte i za zagađenje vodnih resursa.

Izlivanje nafte iz dotrajalog betonskog tanka prouzrokovalo je zagađenje vodnih resursa i više od 180 kvadratnih metara zemljišta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.