Epilog velike MIGRANTSKE DRAME kod Lampeduze: Italija reagovala u POSLEDNJEM TRENUTKU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2019, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epilog velike MIGRANTSKE DRAME kod Lampeduze: Italija reagovala u POSLEDNJEM TRENUTKU (VIDEO)

Beže sa broda skačući u more

Tužilaštvo u italijanskom gradu Agriđentu naložilo je zaplenu broda "Open arms" koji je usidren u blizini ostrva Lampeduza i momentalnu evakuaciju svih migranata na brodu.

Ta odluka je doneta, kako je prenela agencija Ansa, nakon što je glavni tužilac obišao brod tokom popodneva zajedno sa ekipom lekara.

Brod se nalazi na oko 800 metara od ostrva Lampeduza i situacija je "eksplozivna". Sve koji bežeći u more pokušavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se dokopaju kopna hvata obalna straža i vraća na brod.

Nakon poslednje medicinske inspekcije broda "Open arms" još devet obolelih je poslano na lečenje. Ostalo ih je 90.

Španija se ponovo oglasila da će prihvatiti deo ljudi, ali nevladine organizacije kažu da je to, nakon 19 dana čekanja, postao predalek put.

- Ukoliko postoji dobra volja najbolje bi bilo da se iskrcaju u Kataniji i tamo letom budu prebačeni na odredište - prenosi Ansa navode nadležnih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo naložilo hitnu evakuaciju migranata i zaplenu broda

Izvor: Večernje novosti, 20.Avg.2019

Tužilaštvo u italijanskom gradu Agriđentu naložilo je zaplenu broda "Open arms" koji je usidren u blizini ostrva Lampeduza, kao i momentalnu evakuaciju svih izbeglica na brodu Tužilaštvo u italijanskom gradu Agriđentu naložilo je zaplenu broda "Open arms" koji je usidren...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.