Epidemiološka slika u našoj zemlji je vanredna

Izvor: B92, 23.Jan.2022, 19:09

"Epidemiološka slika u našoj zemlji je vanredna"

Epidemiološka slika u našoj zemlji je vanredna s obzirom na to da je zabeležen rekordan broj novozaraženih pacijenata.

To je rekao epidemiolog Branislav Tiodorović i istakao da je to bio razlog zašto se zalagao da se odloži polazak đaka u škole.

On je rekao, gostujući na Tanjug televiziji, da je produžetak raspusta ili on lajn nastava bio predlog i pedijatara, ali da je ipak doneta odluka da đaci sutra krenu u školu.

Prema njegovim rečima u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << talasu konstatovan je povećan broj zaražene dece.

Naveo je da je u ranijim talasima po ambulanti bilo zaraženo oko 12 dece, a sada u većim gradovima taj broj dostiže i 150.

Tiodorović je rekao da su epidemiolozi bili saglasni sa pedijatrima da se odloži polazak u škole, ali je objasnio da je preovladala odluka da se deca vrate u školske klupe zbog činjenice da su "dosta propustili" onlajn nastavom, bez obzira što je ovaj model bio dobro organizovan.

"Najbolji način vaspitanja i obrazovanja je da deca idu u školu, a to se nije moglo obezbediti uvek, te je za posledicu imalo to da su deca prilično izgubila u protekle dve godine", kazao je Tiodorović.

Kao još jedan razlog zašto je doneta odluka o polasku u školu Tiodorović je naveo i da deca do 12. gdine po zakonu ne smeju ostajati sama kod kuće.

Kazao je da je jedan od predloga bio i da poslodavci odobre rad od kuće za jednog od roditelja.

Poručio je da bi 7 do 10 dana odlaganja polaska u škole, bilo značajno za smanjenje prvog udara, jer su deca glavni prenosioci kako korone, tako i gripa.

Upozorio je da se tek očekuje širenje gripa, koji je već prisutan na našim prostorima, te podsetio da je ovaj virus najaktivniji u februaru.

Odluka da se krene u školu nije pogrešna, jer je doneta u korist učenika, kazao je Tiodorović, ali i istakao da je otežavajuća okolnost u trenutnoj situaciji i veliki broj zaraženih prosvetnih radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ODLUKA NIJE POGREŠNA, ALI..." Dr Tiodorović: Jedan je razlog zašto sam ZA ODLAGANJE polaska đaka u škole

Izvor: Blic, 23.Jan.2022

Epidemiološka slika u našoj zemlji je vanredna s obzirom na to da je zabeležen rekordan broj novozaraženih pacijenata, kazao je epidemiolog Branislav Tiodorović i istakao da je to bio razlog zašto se zalagao da se odloži polazak đaka u škole.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.