Epidemiolog: Situacija u Srbiji povoljnija, ali ne sme biti opuštanja

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Avg.2020, 15:51

Epidemiolog: Situacija u Srbiji povoljnija, ali ne sme biti opuštanja

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je evidentno da se situacija sa epidemijom koronavirusa u Srbiji stabilizovala i da je povoljnija.

To se, kako je ocenio, vidi i po broju otpuštenih iz KOVID-bolnica i kliničkih centara, koji dostiže i 30 odsto ukupnog broja hospitalizovanih.

On je na konferenciji za novinare Kriznog štaba Vlade za borbu protiv epidemije rekao u Beogradu da se ipak ne sme biti opuštanja jer stanje treba dodatno stabilizovati do >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 1. septembra, kada počinje školska godina.

Upozorio je da opasnost širenja zaraze koronavirusom predstavljaju oni koji letuju u Srbiji a ne poštuju sanitarne mere.

Odgovarajući na pitanja novinara, Tiodorović je rekao da je u Srbiji uveden obavezan negativan PCR test za državljane zemalja koje imaju deset ili više zaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika, a da takav zahtev nije dat i za državljane Srbije koji žive ili borave u tim zemljama, a dolaze u Srbiju.

"Za naše građane ne uvodimo mere računajući na njihovu samosvest", kazao je Tiodorović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.