Epidemija gripa u dve klinike u NS

Izvor: B92, 16.Feb.2013, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija gripa u dve klinike u NS

Novi Sad -- U Kliničkom centru Vojvodine, na klinikama za hematologiju i za nefrologiju, od gripa je obolelo ukupno 17 pacijenata.

U ovim klinikama trenutno je na lečenju 80 pacijenata. na internet stranici

Radi sprečavanja nastanka novih slučajeva oboljenja zabranjene su posete pacijentima na tim klinikama i preduzete sve druge neophodne mere, potvrdila je Tanjugu portparol KCV Jelena Jurišin napominjući da u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << KCV nema preminulih od posledica gripa.

Epidemija gripa, kako je navedeno u saopštenju Instituta za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu, razvila se od pacijenata koji su u vreme prijema na bolničko lečenje već imali znake respiratornog oboljenja ili su bili u inkubaciji.

Prema dijagnozama, potvrđenim u laboratoriji za influencu Centra za virusologiju IJZV, kod četiri pacijenta potvrđen je tip B virusa gripa, a kod njih 13 tip A (H1N1).

Oba virusa su registrovani cirkulišući virusi u populaciji u sezoni 2012/13 godine i sadržani su u preporučenoj vakcini za prevenciju bolesti.

U saopštenju se navodi da su, radi suzbijanja epidemije, preduzete kliničke i epidemiološke mere kao i da su zabranjene posete pacijentima na klinikama gde je registrovana epidemija gripa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Epidemija gripa na dvema klinikama KCV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2013

NOVI SAD -..U Kliničkom centru Vojvodine (KCV), na klinikama za hematologiju i za nefrologiju, od gripa je obolelo ukupno 17 pacijenata, od oko 80 koliko ih je na bolničkom lečenju, saopšteno je na internet stranici Instituta za javno zdravlje Vojvodine (IJZV) u Novom Sadu...Radi sprečavanja nastanka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.