Izvor: Nezavisne Novine, 25.Apr.2018, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energetski samit počinje danas u Neumu

NEUM - U Neumu danas počinje 4. Energetski samit u BiH koji će okupiti više od 400 učesnika, a glavne teme panela biće održivi razvoj energetskog sektora, tržište energije, investiranje u energetski sektor, te obnovljivi izvori energije.

Na energetskom samitu, koji će trajati do 27. aprila, biće riječi i o regulatorima kao okosnici razvoja energetskog sektora, te o njihovoj ulozi u energetskoj efikasnosti.

Samit organizuje USAID - projekt Investiranje u sektor >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << energije u BiH i NJemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ, pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Regulatorne komisije za električnu energiju BiH, Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske i Regulatorne komisije za energiju Federacije BiH.

Tokom tri dana trajanja, samit će okupiti više od 400 učesnika, ključnih aktera energetskog sektora u BiH, predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti, te predstavnike političkih stranaka kako bi zajednički došli do rješenja koja će omogućiti razvoj energetskog sektora i privredni rast BiH.

Imajući u vidu važnost ove teme za javnost u BiH, organizator je predvidio i održavanje radionice za predstavnike medija u okviru samita, sutra u 17.00 časova.

Učešće su do sada potvrdili ambasadori NJemačke i Velike Britanije u BiH Kristijana Homan i Edvard Ferguson, šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, predsjedavajući tri regulatorne komisije za energiju, ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić i predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Počeo 4. Energetski samit u Neumu

Izvor: Capital.ba, 25.Apr.2018

NEUM – U Neumu je danas počeo 4. Energetski samit na kojem će u naredna dva dana oko 400 stručnjaka i donosilaca odluka pokušati da nađu rješenje za ključne probleme u energetskom sektoru BiH. Direktor USAID IEA projekta Ognjen Marković rekao je nakon otvaranja samita da je tržište električne...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.