Emocije i za dijasporu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2018, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emocije i za dijasporu

Jedan od omiljenih bendova dijaspore, grupa Van Gog snimila je novi album, a "Vesti" su imale priliku da ekskluzivno preslušaju pesme koje će se pred publikom naći tek 13. februara naredne godine. Frontmen grupe Zvonimir Đukić Đule je za naš list govorio i o gostovanjima među našim ljudima, ali i o prijateljima u Australiji koji su redovni čitaoci "Vesti".

"Ruža i trn", "Emotivno miniran" i "Pismo ocu" samo su neke od pesama koje nose jake poruke na albumu pod nazivom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "More bez obale".

- Pesma "Za suze nema vremena" je poziv da se radujemo životu u zagrljaju sa najmilijim i da se prepustimo svim njegovim čarima dok traje. Razmišljanje o tome kolika je, zapravo, razlika između čoveka u pustinji i pustinje u čoveku i svih krajnosti kroz činjenice da čovek može postojati hiljadu godina, a da nije živeo nijedan dan, pokrenulo je u meni na neki novi način lavinu drugačijih nota i stihova. Uhvatim sebe da pričam sa svojom tišinom, prolazeći kroz razna iskušenja, ali ovoga puta kao da mi je tišina odgovorila kroz eho - rekao nam je Đule i dodao:

- Osim samoće, inspiracija mi je bio beskraj i pesak pustinje u duši, u mirnom i nemirnom moru, daljini i praznini beskraja, osećanja neka se pratvore u talase, velike i male, ostanimo u domenu mora, jer ipak album se zove "More bez obala". Iza nas je devet krugova pakla i devet krugova nekog hoda kroz nepoznato. Ovo je neki novi početak i voleo bih da je zaista tako. Nikad nismo imali prilike da se oslanjamo na postignuto, niti da se pozivamo na dostignuto. Dakle, ne gledamo unazad.

Rekao nam je da često i rado gostuje u dijaspori, gde ga publika dočekuje raširenih ruku.

- Imam prijatelje u Australiji koji mi kažu da su "Vesti" veoma čitane u toj zemlji i to mi je veoma drago. Nedavno smo imali koncert i u Minhenu, pa u Frankfurtu. Pred nama su koncerti u Italiji, Americi i Kanadi.

Đukić nam otkriva da bi voleo da se oproba i u radu za filmsku muziku.

- Nisam do sada dobijao pozive ni priliku da kreiram muziku uz sliku. Svakako bi to posle svih ovih godina, koncertnih putovanja i turneja bio izazov. Voleo bih da mi se dogodi taj trenutak da mi neko ponudi nešto. To bi svakako za mene bilo inspirativno i sigurno potpuno drugačije. Ta slobodna forma bi zapravo u tom rudniku nota otvorila neku novu odaju. Zaista bih uživao u tome - kaže Đule i dodaje da je imao priliku da radi muziku za pozorišne predstave.

- To je isto jedna vrsta fenomenalne slobode gde istražuješ nova poglavlja, kreacije i sebe upoznaješ u nekom novom svetlu. A rad na filmu, ko zna na kakvu bi me muziku navele te slike pokretne.

Album će se, dakle, kako ističe Đule, pojaviti 13. februara 2019. godine pod etiketom Van Gog produkcije.

- Ono što je veoma zanimljivo jeste da će biti kao poklon CD, a na koji način i kojim putem

otom-potom. Takođe, kuriozitet je najaviti knjigu koja će se pojaviti 8. marta u izdanju Lagune. To je knjiga tekstova kroz godine koje su za nama, mojih tekstova, fotografija koje su beležene na putu, ti neki trenuci koji su mene fascinirali, zabeleženi telefonom i otrgnuti od zaborava. Uz knjigu će biti i poklon CD i DVD sa proslave 30 rođendana u Belekspo centru, Akustik & elektrik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.