Emil Vlajki: U Srebrenici nije bio genocid - VIDEO

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 28.Nov.2010, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emil Vlajki: U Srebrenici nije bio genocid - VIDEO

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Emil Vlajki rekao je da se u Srebrenici nije desio genocid, jer je 30 000 žena, djece, bolesnih i staraca pušteno kućama.
"Nikada nisam negirao zločin u Srebrenici, ali to po meni očito nije bio genocid, jer šta bi se onda sve moglo podrazumijevati pod genocidom... Da su nacisti imali srpsku koncepciju genocidnosti onda bi poslije Drugog svjetskog rata bar četiri od šest miliona stradalih ljudi ostalo u životu", konstatovao je potpredsjednik RS >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << u emisiji .

Ako se u Srebrenici desio genocid, naglasio je Vlajki, onda bi i ubijanje Srba u Sarajevu ili ono što su radile grupe muslimanskog ratnog komandanta Nasera Orića oko Srebrenice do 1995. godine, palile sela i ubijale civilno stanovništvo samo zato što su bili Srbi, trebalo okarakterisati kao genocid.

"Osuđujem sve one koji ubijaju na etničkoj i vjerskoj osnovi, ali treba biti objektivan i vidjeti da se zločin dešavao nad Srbima i Hrvatima, a ne samo nad Bošnjacima", naglasio je potpredsjednik Srpske za sarajevsku TV1.

On je odbacio i tvrdnju da su Srbi biti agresori u BiH, podsjećajući da su u BiH živjela tri konstitutiuvna naroda - Srbi, Hrvati i tada muslimani, a danas Bošnjaci, te da nijedan od njih nije mogao izvršiti agresiju na BiH.

Na pitanje da li će se kao potpredsjednik RS boriti za njeno otcjepljenje, Vlajki je rekao da će se boriti za RS, entitet koji mora biti samoodrživ, socijalnu pravdu, vjersku toleranciju i ljudske motive koji su protiv bilo kojeg oblika mržnje, kao i protiv četništva, ustaštva i vehabizma.

Vlajki, koji je i autor knjige "Demonizacija Srba", rekao je da su Jevreji krivi za jedan dio srpske patnje o čemu ima i dokaze iz zapadnih izvora.
Video uz članak:
Izvor: NEZAVISNE/Video: FTV

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Povezane vesti

Emil Vlajki: U Srebrenici nije bilo genocida

Izvor: RSplaneta.com, 28.Nov.2010

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Emil Vlajki rekao je da se u Srebrenici nije desio genocid, jer je 30 000 žena, djece, bolesnih i staraca pušteno kućama. "Nikada nisam negirao zločin u Srebrenici, ali to po meni očito nije bio genocid, jer šta bi se onda sve moglo podrazumijevati pod ...

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.