Izvor: Politika, 05.Avg.2013, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elvisovi snimci iz „Steksa” prvi put na istom izdanju

Pesme koje je kralj rokenrola Elvis Prisli snimio u čuvenom studiju „Steks” (Stax) danas će prvi put biti objavljene zajedno, povodom 40 godina od njihovog snimanja. Prisli se 1973. godine, posle niza osrednjih filmova vratio muzici, snimanju i koncertima. U januaru te godine izveo je koncert „Aloha from Hawaii”, koji je putem satelita gledalo milijardu ljudi širom sveta.

Elvis je, međutim, imao ugovorne obaveze da tada snimi i nov materijal. Njegov menadžer Tom Parker i on >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odlučili su da novi muzički materijal snime u Memfisu, a izbor je pao na „Steks rekords” gde su šezdesetih i ranih sedamdesetih godina zvuk Memfis soula definisali: Otis Reding, Ajzak Hejs, Sem i Dejv... Tokom dve sesije snimanja u julu i decembru 1973, Prisli je snimio kantri, R’n’B i pop pesme koje su objavljene na tri zasebna albuma.

Sada, povodom 40 godina od snimanja u studiju „Steks”, izdavačka kuća „Ar-Si-Ej legasi” objavljuje trostruki disk „Elvis at Stax: Deluxe Edition”. To je prvi put da se pesme Prislija iz „Steksa” nađu u istom izdanju, u kojem će biti objavljene i retke fotografije.

Trostruki kompakt disk album objavljuje se nekoliko dana uoči početka Elvisove nedelje. Hiljade njegovih fanova sakupljaju se u Memfisu svake godine kako bi obeležili njegovu karijeru s naglaskom na bdenju na noć kada je umro (16. avgusta 1977, u 42 godini).

objavljeno: 05.08.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neobjavljeni snimci Elvisa Prislija

Izvor: Dzungla.org, 06.Avg.2013, 00:18

MEMFIS- Luksuznao izdanje snimaka koje je kralj rokenrola Elvis Prisli snimio u dva navrata u Steks rekordsu u Memfisu, uticajnom studiju gde su Otis Reding, Ajsak Hejs i drugi stvarali „Memfis soul“ tokom 60-ih i početkom 70-ih, biće objavljeno u utorak. To je, kako prenosi AP, prvi put...

Nastavak na Dzungla.org...

Svi Elvisovi Stax snimci na jednom mestu

Izvor: B92, 06.Avg.2013

Snimci koje je Elvis Prisli snimio u čuvenom studiju Stax u Memfisu, prvi put su danas objavljeni zajedno u okviru boks seta, obeležavajući 40 godina od kada su pesme snimljene...Trostruki luksuzni CD boks set sadrži tri albuma koji su snimljeni 1973. godine u periodu između jula i decembra i sadrže...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.