Elvis Prisli na semaforima u nemačkom gradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Dec.2018, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elvis Prisli na semaforima u nemačkom gradu

U želji da održe živim sećanje na Elvisa Prislija, koji je od 1958. do 1960. godine kao vojnik američke vojske boravio u nemačkom Fridbergu, gradske vlasti su odlučili da mu posveti tri semafora.

Preciznije, muzička ikona, na radost turista i domaćih stanovnika od 2. decembra "pleše" na semaforima u tri ulice u tom gradu-

Dok je upaljeno crveno svetlo kralj rock'n'rolla drži mikrofon i, u za njega karakterističnoj pozi upozorava pešake da je zabranjeno preći >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pešački prelaz. Čim se upali zeleno svetlo Prisli "zapleše", dajući znak prolaznicima da je sigurno preći ulicu.

"Želeli smo na originalan način da privučemo pažnju turista i podsetimo ih da je Elvis manji deo života proveo upravo u ovom gradu", kazala je novinarima lokalna političarka Marion Getz otkrivši da je trošak postavljanja semafora grad koštao oko 1.000 evra.

Dok je kao američki vojnik boravio u Fridbergu, Elvis je živeo u susednom Bad Nauhajmu.

Oba gradića imaju klubove obožavatelja, a u onom u Bad Nauhajmu fanovi i danas pale sveće i ostavljaju cveće ili male znakove pažnje u znak sećanja na omiljenog im bivšeg sugrađanina.

U gradu se održava i Elvisov evropski festival, a gradske vlasti na mostu koji povezuje dva dela gradića u dogledno vreme planiraju da postave pevačevu bronzanu statuu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.