Eltonov bivši dečko se ubio jer nije mogao da pomiri homoseksualnost i veru

Izvor: Blic, 15.Mar.2010, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eltonov bivši dečko se ubio jer nije mogao da pomiri homoseksualnost i veru

Poznati britanski pevač Elton Džon je u intervjuu za "Telegraf" izjavio da je samoubistvo njegovog bivšeg ljubavnika, sa kojim se zabavljao pre nego što se venčao sa Dejvidom Furnišom, ostavilo duboku traumu na njegov život.

Bivši Eltonov dečko se bacio pod kamion jer nije mogao da pomiri katolicizam i homoseksualnost.

"Pre mnogo godina bio sam u vezi sa njim i nikada mi ni na kraj pameti nije palo da bi on tako nešto uradio. Bacio se pod kamion i na tako tužan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << način okončao svoj život. Mnogo sam patio", rekao je Elton.

Dejvid Furniš navodi da je bivši ljubavnik njegovog muža, čije ime nije hteo da otkrije iz poštovanja prema porodici preminulog, bio u stalnom konfliktu sa sobom jer nije mogao da pomiri homoseksualnost sa religijom.

Tragični događaj inspirisao je 62-godišnjeg pevača, čije se bogatstvo procenjuje na 175 miliona funti, da finansira predstavu "Naredne jeseni", koja govori o dva homoseksualca, katoliku i ateisti, a od kojih jedan doživljava nesreću. Ovaj komad odigran je u Njujorku prošle nedelje.

"Ovo je pravi trenutak za ovako nešto, jer je jaz između religije i homoseksualizma prevelik, a neko treba da poradi na tome da bi gej populacija konačno dobila i ostvarila sva prava koja joj pripadaju" rekao je Furniš ovom prilikom.

"Svima nam je potrebna ljubav i svi mi imamo iste strahove i nesigurnosti, zato je potrebno da svi uživamo iste slobode", zaključio je Elton Džon.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.