Elektronski registar hemikalija od januara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2018, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektronski registar hemikalija od januara

Elektronska platforma za integralni registar hemikalija, koja će znatno pojednostaviti i pojeftiniti administrativne procedure u hemijskoj industriji, startuje 1. januara 2019. godine, a za biocidne proizvode u martu, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije.

Pomoćnik ministra zaštite životne sredine Aleksandar Vesić rekao je da je hemijski sektor veoma osetljiv i upis hemikalija u registar i promet na tržištu Srbije je pod strogom kontrolom, da se ne bi dogodilo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na tržištu proizvod koji može da ugrozi zdravlje stanovništva.

Dosadašnji posao registracije uz obimnu dokumentaciju, koju je oko 3.300 privrednih subjekata svake godine dostavljalo resornom ministarstvu na obradu i odobrenje za promet na tržištu Srbije, sada je, u skladu sa zakonskom obavezom za hemikalije, pojednostavljen i ubrzan, rekao je Vesić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Od 1. januara elektronska registracija hemikalija

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2018

Elektronska platforma za integralni registar hemikalija, koja će znatno pojednostaviti i pojeftiniti administrativne procedure u hemijskoj industriji, u skladu sa zakonskom obavezom, za hemikalije startuje 1. januara 2019, a za biocidne proizvode u martu sledeće godine, istakao je Aleksandar Vesić,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.