Elektronska uprava značajna za privredu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jul.2010, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektronska uprava značajna za privredu

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić izjavila je danas da je uvođenje elektronske uprave u Srbiji veoma značajno za privredu i proces evropskih integracija zemlje.

"Elektronska uprava će omogućiti građanima i privredi da se sa administracijom posluje lako, efikasno, uz manje troškove, visok nivo transparentnosti i smanjenjenu korpuciju", kazala je Matićeva u Klubu poslanika na otvaranju srpsko - belgijskog skupa o elektronskoj upravi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Ona je navela da je skup organizovan radi razmene iskustava sa stručnjacima belgijskog Saveznog ministarstva za informacione tehnologije i da Srbija treba da obezbedi građanima i privredi sve pogodnosti kao u zemljama Evropske unije (EU).

"Danas je i datum kada Belgija obeležava početak predsedavanja Evropskom unijom tako da je to za nas odličan znak", rekla je ministarka.

Matićeva je navela da je Belgija jedan od pionira elektronske uprave i da je svoju elektronsku upravu zasnovala na sličnim elementima kao u Srbiji, odnosno ličnim kartama sa čipom i elektronskim sertifikatom.

Ministarka je kazala da je juče na sednici vlade usvojena Strategja za razvoj informacionog društva Srbije do 2020. godine, u skladu sa evropskim standardima, podsetivši da je EU "digitalnu agendu" postavila kao jedan od sedam prioriteta za razvoj Evrope u narednih 10 godina.

Ambasadorka Belgije u Beogradu Deniz de Hauer je kazala da građani Belgije imaju velike koristi od elektronske uprave, jer se mnogo toga može završiti od kuće, uz manje troškove.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.