Elektrodistribucija posekla autohtone sorte jabuka: Vlasnika niko nije obavestio o seči

Izvor: B92, 21.Sep.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektrodistribucija posekla autohtone sorte jabuka: Vlasnika niko nije obavestio o seči

Po nalogu Elektrodistribucije iz Kuršumlije, unajmljene drvoseče ušle su u ograđeno dvorište domaćinstva Milutinović u selu Grabovnica, kod Kuršumlije. Posekli su autohtone sorte jabuka pune roda.

Miltunov otac i deda su pre sto godina posadili autohtone vrste jabuka, a neke od njih već su zaboravljene sorte, kao što su; Budimka, Đula, Šarolka…

Ove vrste su toliko retke da ih gotovo više nigde nema, ali sada ni Milutin ih nema, jer po nalogu Elektrodistribucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Kuršumlije ušli su u ograđeno dvorište dok vlasnik nije bio kući i isekli jabuke koje su bile u punom rodu.

“Ne znam šta da vam kažem, osim da sam ogorčen. Provalili kapiju, ušli unutra, posekli i napravili haos. Ne vidim razlog seče u rodu drveta”, rekao je Mulutin za Bulevar B92.

Kako je rekao Milutin jabuke su ove godine rodile, kao nikada do sad. Kako su rekli iz Elektrodistribucije smetale su im grane koje su doticale žice na dalekovodu.

Vlasnika niko nije obavestio da njegove jabuke prave problem.

Šta nam je Milomir ispričao, pogledajte u prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.