El-Sisi nudi pomoć protiv IS

Izvor: B92, 20.Sep.2014, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

El-Sisi nudi pomoć protiv IS

Predsednik Egipta Abdel Fatah el-Sisi rekao je agenciji Asošiejted pres da je spreman da pruži svu neophodnu podršku borbi protiv organizacije Islamska država.

On je, takođe, ukazao da vojna akcija nije jedini odgovor.

U svom prvom intervjuu sa nekim stranim medijem otkako je u junu stupio na dužnost, El-Sisi nije pojasnio kakvu bi podrsku Egipat mogao da pruži, ali se čini da je otpisao mogućnost slanja kopnenih trupa.

Prema njegovim rečima, iračka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojska je dovoljna i "to nije pitanje slanja kopnenih trupa iz inostranstva."

El-Sisi je umesto toga spominjao "sveobuhvatni strategiju" za borbu protiv militantnih ekstremista u regionu - ne samo protiv Islamske države.

On je rekao da je prošle godine ukazivao na pretnju terorizma u regionu, ali da su drugi shvatili o čemu priča tek kad je Islamska država zaposela delove Iraka i Sirije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

El Sisi: Egipat će pomoći u borbi protiv Islamske države

Izvor: Blic, 21.Sep.2014, 01:45

Egipatski predsednik Abdel Fatah el-Sisi, rekao je danas da je Egipat spreman da pruži svaku potrebnu podršku borbi protiv grupe Islamska država, ali je pozvao na opsežnu strategiju u iskorenjivanju ekstremizma širom regiona...U intervjuu za agenciju AP, prvom koji je dao za jedan strani medij od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.