El Salvador odlaže ublažavanje mera

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 07:36

El Salvador odlaže ublažavanje mera

Predsednik Salvadora Najib Bukele izjavio je danas da će odložiti drugu fazu ublažavanja mera, koja je trebalo da počne u utorak.

Takva odluka je donesena nakon procene stručnjaka i Ministarstva zdravlja o stanju u zemlji u vezi sa virusom kovid-19.

Bukele je u subotu izjavio da je spreman za drugu fazu ublažavanja mera, međutim nakon konsultacija sa strukom on je odložio tu odluku, prenosi Rojters.

"Nakon što sam saslušao predloge stručnjaka i Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zdravlja, odlučio sam da obustavim drugu fazu ekonomskog otvaranja zemlje", napisao je Bukele na Tviteru.

Bukele i članovi kongresa sukobljeni su oko načina odnosa prema krizi, a poslanici odbijaju da odobre zahtev Bukeleove vlade za uvođenjem novih mera kojima se ograničava kretanje ljudi.

U El Salvadoru je do sada od novog korona virusa obolelo 11.846, a preminulo 335 osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.