Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Nov.2013, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

El-Kaida preuzela odgovornost za ubistvo novinara u Maliju

Mauritanijska internetska stranica Sahara Medias izvijestila je u srijedu da je primila saopćenje El-Kaide u kojem grupa tvrdi da je odgovorna za ubistva dvoje francuskih novinara na sjeveru Malija. Abdalah Muhamedi, direktor Sahara Medias, rekao je da su priznanje primile putem e-maila od boraca lojalnih Abdelkrimu el-Targuiju, višem zapovjedniku El-Kaide za islamski Magreb (AQIM). Malijski ekstremistički pobunjenici često šalju saopćenja Sahara Mediasu. U saopćenju, AQIM kaže da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Al Kaida preuzela odgovornost za ubistvo francuskih novinara

Izvor: Telegraf.rs, 07.Nov.2013, 00:07

- Ova operacija bila je odgovor na zločine koje je Francuska počinila nad Malijcima i na delovanje afričkih i međunarodnih snaga protiv muslimana iz Azavada - saopštila je grupa "Al Kaida u islamskom Magrebu"

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.