Ekvador: Broj žrtava zemljotresa porastao na 646

Izvor: B92, 23.Apr.2016, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekvador: Broj žrtava zemljotresa porastao na 646

Kito -- Broj poginulih u razornom zemljotresu jačine 7,8 po Rihteru koji je pršle subote pogodio Ekvador, porastao je na 646 ljudi, rekao je predsednik Rafael Korea.

Prema najnovijim podacima, povređeno je oko 12.500 ljudi, a još 130 se smatra nestalima, prenose agencije.

To je bio najsnažniji potres koji je u proteklih nekoliko decenija pogodio Ekvador.

Nakon prvog i najsnažnijeg potresa od 7,8 stepeni usledilo je puno slabijih tokom čitavih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proteklih nedelju dana, a seizmolozi očekuju slabija podrhtavanja tla još nekoliko sedmica.

S obzirom na to da je uništeno gotovo 7.000 zgrada, više od 26.000 stanovnika živi u skloništima, a o očuvanju reda i mira u potresom pogođenim područjima brine oko 14.000 ljudi.

Ekvadorska vlada preživele u ugroženim područjima snabdeva vodom, hranom i lekovima dok se bar delimično ne saniraju posledice.

Predsednik Korea procenio je materijalnu štetu koju je naneo zemljotres na dve do tri milijarde dolara.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ekvador: Broj poginulih u zemljotresu porastao na 646

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2016

Broj poginulih u razornom zemljotresu jačine 7,8 po Rihteru koji je prošle subote pogodio Ekvador, porastao je na 646 ljudi, rekao je danas predsednik te države Rafael Korea...Prema najnovijim podacima, povređeno je oko 12.500 ljudi, a još 130 ih se smatra nestalima, prenose agencije...To je bio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Nepal se prisjeća žrtava prošlogodišnjeg razornog zemljotresa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Apr.2016, 10:29

Nepal se ovog vikenda prisjetio žrtava razornog potresa koji je prije godinu dana odnio živote više od osam hiljada ljudi i uništio 70.000 domova...Nepalski premijer Khadga Prasad Sharma Oli položio je u nedjelju vijenac kod tornja Darahara u glavnom gradu u kojem je život izgubilo 200 ljudi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.